Clubfeest 2008

Verslag 29 november 2008

We waren met 18 benieuwde eters op ons eerste clubfeest , tevens afsluiter van ons eerste werkingsjaar.  
Alweer weer geldt dat de afwezigen ongelijk hadden ,we kunnen het niet genoeg benadrukken!
Reeds bij het aperitief, een fel gesmaakte Champagne Médot vergezeld van overheerlijke hapjes (mousse van forel met mascarpone en een muffin van zalm met zure room, met dank aan Jacques en Luc D.C.) werden onze smaakpupillen verwend.
Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om er nogmaals op te drukken dat we best toch nog enkele leden meer zouden moeten hebben en dat de WijnNeus laagdrempelig blijft en dus iedereen welkom is.
Ook het voorgerecht , een overheerlijke combinatie van zalm in een uitgeholde komkommer  met fris sausje met begeleidende Riesling Heimberger “Burgreben” werd fel gesmaakt.
En toen moest het hoofdgerecht nog komen! Gezien het wildseizoen had de kok van dienst – de voor de meesten wel bekende en onvolprezen Herman, geopteerd voor hertekalffilet met wintergroenten (gebraiseerd witloof, gekarameliseerde schorseneren, waterkers ) en kroketjes, uiteraard begeleid door een aangepaste wijn, de cabernet sauvignon van het Chileense huis Indomita.
Omdat de meeste buikjes reeds rond waren werd er even gepauzeerd vóór de aangekondigde kaasschotel ( 3 smeuïge, zachte kazen ) werden geserveerd, uiteraard met aangepaste wijn, een Faugéres,  Chateau Haut-Fabrègues.
Van de rusttijd tot het nagerecht werd gebruikt gemaakt om een enquête in te vullen met betrekking tot de activiteiten die de leden graag zouden geprogrammeerd zien en de dagen waarop deze bij voorkeur zouden moeten doorgaan.
Als afsluiter van deze zeer geslaagde avond genoten wij nog van een peertje uit de oven verpakt in  filodeeg met een vanillesausje waarin duidelijk sterke drank was verwerkt. Het was dan ook passend dat hierbij geen dessertwijn ,maar wel koffie of thee werd gedronken.
Samenvattend kunnen wij zonder blozen stellen dat dit clubfeest zeer geslaagd was gezien de aangeboden kwaliteit , zeker de democratische prijs in acht genomen.

Boni