Verslag 2 november 2013
De start van dit feest is al gegeven in de namiddag door het bestuur.
Onder leiding van Luc Verhulst heeft het bestuur het menu helpen voorbereiden.
Xavier zal niet meer vergeten hoe hij schorseneren moet schillen alsook hoe hij samen met Jacques uien en venkel in kleine blokjes moet snijden. Luc DC zal nu ook wel boterkaramel kunnen maken.
Het menu mocht er zijn.
De hapjes bij het aperitief waren van een uitstekende kwaliteit, vooral de koude hapjes die volledig zelf gemaakt waren, hierbij werd een ” Prosecco Borgo Santo ” geserveerd.
Over de soep niets anders dan lof, zoiets had niemand al gegeten. De Pernod was niet overheersend.
Het stoofpotje van rabarber en Sint-Jacobosvruchtjes en sinaasappelboter was heel lekker. Bij dit gerecht paste de ” Pinot Blanc Alsace 2012 ” heel goed.
De wilde eend, het witloof, de schorseneren en de hazelnootkroketjes die volgden waren niet te versmaden. De wijn ” Amico Rosso Veneto 2010 ” was een goede begeleider.
Het dessert een tarte tatin met een sorbet van grany smith sloot de maaltijd af. Hierbij werd een zoete wijn gegeven ” Carte d’or Pacherenc du Vic-Bilh 2010 “
De afwezigen hadden wederom ongelijk.
Luc