Wijnquizspel 2013

Verslag 26 september 2013

Naar jaarlijkse gewoonte was de opkomst voor de wijnquiz weer aan de lage kant.

Terwijl we zitten te nippen van een glaasje prosecco en proeven van de zelfgemaakte tapenades frist Luc Van Raemdonck ons geheugen op en legt de spelregels nog eens uit:
VinoSenso is een educatief wijnspel.  Het is een gezelschapsspel voor wijnliefhebbers. Het is geschikt voor zowel de beginnende wijnproever als voor de meer ervaren wijndrinker welke samen het spel kunnen spelen. Naast een ruime reeks algemene vragen over wijn zijn er ook vragen die verband houden met de wijn die de speler te proeven krijgt tijdens het spel. Het doel van het spel is om vier hoofdkenmerken van de wijn te trachten te achterhalen: naam van de hoofddruif, het alcoholgehalte, het land van herkomst en het oogstjaar.  De wijn wordt blind geschonken en speler die het eerst op het eindpunt van het spel is aangekomen is de winnaar.

En dan kan gestart worden met de eerste spelronde met in het glas een witte wijn. Luc had voor de gelegenheid een aantal vragen gemaakt over de activiteiten van het voorbije jaar. Een goede opfrissing voor het geheugen want de tijd gaat snel.

Uiteindelijk werden er twee spelrondes afgewerkt en nog twee rode wijnen geproefd.

PatriciaDe geproefde wijnen:

1. Prosecco Borgo Santo, Italië
Druif: 100% glera.
Prijs: 5,99 euro
2. Peter & Peter Zeller Riesling, Duitsland 2012
Druif: riesling.
Prijs: 5,99 euro
3. Château Ollieux Romanis, Corbières 2010
Druif: rousanne en marsanne.
Prijs: 7,99 euro
4. Torres Atrium, Spanje 2010
Druif: cabernet sauvignon.
Prijs: 7,99 euro
5. Château Pontet-Caillou, Peassac-Leognan 2010
Druif: merlot en cabernet sauvignon.
Prijs: 12,99 euro