Thema-avond: hapjes en wijnquiz

Verslag 30 april 2011

Als nieuweling in de club en onwetend over wijnen hebben we ons ingeschreven voor de quiz.

Mits er ook culinaire vaardigheden van ons werden verwacht heb ik ter voorbereiding wat kookboeken doorgenomen ( ne mens moet kunnen volgen hé ). Maar onder deskundige leiding van onze gastheren werden we perfect begeleid. De hapjes waren eenvoudig klaar te maken en sommige slaagden erin om deze prachtig te presenteren.


De uitslag:
1. de druivenpitjes
2. de vruchtbare rank
3. de tanninekes

En dan, Le moment suprême, de quiz. Gewapend met onze  kennis togen we aan de slag. We kregen de vragen en tegelijk ook een bepaalde wijn die we moesten beoordelen +een flesje met een geur erin. Gelukkig hadden we krakken in de ploeg die mij uitlegde op wat ik moest letten. Wijn uit de nieuwe of oude wereld, welk is het alcoholpercentage, oude wijn, jonge wijn, welke druif kortom een hele boterham .Naarmate de quiz vorderde tja zijn we toch tegen de muur der onwetendheid gebotst maar niet getreurd we hadden ook wel wat juist. Mits we  elke ronde  andere wijnen kregen om te proeven plus niet te vergeten de overheerlijke hapjes zat de sfeer er bij sommige zeer goed in. Het werd dan ook  een toffe avond,  spijtig voor degene die er niet waren.

De geproefde wijnen:
1. Cava Freixenet Cordon Negro – 8,69 – Makro
2. Bourgogne – Louis Couturier 2008 – 7,30 – Via Vino
3. Macolina Sangiovese Riserva 2007 – 8,13 – Makro
4. Château La Tour d’Aigues 2003 – 4,91 – Via Vino
5. Bordeaux – Château De Cruzeau 2005 – 15,99 – Makro
6. Alsace – Leiber – Pinot Gris 2010 – 5,56 – Via Vino

En dan het gevreesde moment DE PRIJS -UITREIKING dankzij mijn fantastische ploegmaten hebben we ons toch naar  een derde plaats weten  te worstelen (er waren maar 3 ploegen gevormd maar dat moet ge niet voort vertellen hé). Onze vrouwenploeg wist met de ereplaats te gaan lopen  hiervoor ne dikke proficiat en ze waren ook ongelofelijk sportief mits we als verliezers eerst een prijs mochten kiezen (dat waren wij) hiervoor bedankt. Mijn conclusie ne toffe avond, leerrijk, plezant en lekker gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar en dat beloofd voor het weekend in Luxemburg  .

En nog eens bedankt aan de organisatoren.

De groetjes van peter