Bezoek wijndomein Entre-deux-monts 2010

Verslag 5 en 6 juni 2010

Hier het verslag van ons fantastisch geslaagd wijnweekend, waar we in eerste instantie het bestuur voor willen bedanken daar zij er toch zeeeer vele uren mee bezig zijn geweest om dit te organiseren en tot een goed einde te brengen. Wat de dag van vandaag toch ook altijd niet even simpel is, vandaar onze dank.

We blikken even terug wat we allemaal zo genoten hebben die bewuste fijne zaterdag 5 juni jongstleden.
We hadden met de ingeschreven leden afgesproken om 10.30u aan de Rodenbergstraat 75 in Westouter met name aan Taverne Cordoba.
Alle leden waren mooi op tijd aanwezig. We zijn eerst even wat gaan drinken op een terras iets verder op om te bekomen van de rit. Vandaar hebben we dan eerst een korte wandeling gemaakt daar er een kleine verschuiving in het programma zat vanwege de stoeltjeslift.
Zo hadden we extra gelegenheid om de frisse geuren van de plaatselijke en zeer mooie natuur op te snuiven, wat ons alleen maar ten goede komt. Alleen moeten sommigen van ons toch een beetje werken aan de conditie, hahahaha. Maar geen nood, de zomer staat voor de deur, dus er kan aan gewerkt worden voor in de toekomst.

Na de mooie natuurwandeling, waar we nog prachtige koeien tegenkwamen, zijn we terug richting taverne Cordoba gegaan om aldaar ons te voorzien van een goede en lekkere lunch. Die bestond uit heerlijk groot gesneden boerenbrood met ham en kaas, wat door iedereen goed naar binnen werd gewerkt.

Vandaar wandelden we richting onze wijnboer die ons maar al te graag vergezelde naar zijn wijndomein om de nodige uitleg te geven over het ontstaan van het domein en de werking ervan.
Met andere woorden van plant tot wijn. Ook vertelde hij ons nog over zijn experiment aangaande zijn mousserende wijn die hij volgend jaar zou klaar hebben. Kortom een jong wijnboerke vol ambitie zoals we dat op zijn antwaerps zeggen. Dan hebben we nog een heerlijke degustatie van zijn wijnen genoten terwijl we nog een verduidelijking kregen van zijn wijndomein via een film.

Dan keerden we te voet terug richting taverne Cordoba, waar we alsnog konden genieten van onze stoeltjeslift en zo nog even over het wijndomein van Entre-Deux-Monts konden heen kijken en verschillende mensen onder ons daar mooie kiekjes van konden schieten (foto’ s maken hé)

Dan had ons bestuur nog een verrassing in petto en dat bleek een aangename taverne te zijn waar men kon meedoen aan oude volkspelen. Iedereen volgde elkaar naar daar maar tot ons groot spijt waren we onze Remi even kwijt, die tot opluchting van de hele ploeg, later toch bleek te verschijnen zodat de ploeg terug compleet was.
Er waren spelen zoals sjoelbakken, steltenlopen, een groot creatief dambord en zoveel meer. Waar we dan ook nog wat vocht tot ons toe hebben genomen om de zeer warme dag een beetje te verfrissen,  wat nodig was met meer dan 25 graden.

Na daar een goede verpozing genoten te hebben keerden we richting Hotel Kemmelberg, waar we incheckten en onze kamersleutel kregen.

En ons konden verfrissen en opmaken voor het groot diner met de aangepaste wijnen. Sommigen van ons maakten daar ter plaatse nog even een wandeling rondom het hotel om ook aldaar de mooie natuur van het Belgisch heuvellandschap op te snuiven.

Om 19.30u begonnen we aan het grote diner waar klaarblijkelijk ieder lid van het eerste tot het laatste heeft van genoten. Tegen het einde van het diner was iedereen wel een beetje gegroeid en goed voldaan maar ja, we zijn dan ook allemaal echte levensgenieters.
Ik denk dat iedereen  wel heeft genoten van zowel het diner als van het samenzijn waar een lach en ’n zwans zeker niet heeft ontbroken en de sfeer er goed werd ingehouden.
Na een goede en zalige nachtrust in het prachtige heuvellandschap en ’n goed douchke konden we aanschuiven in een zeer mooie verbruikzaal van het hotel. Waar we konden genieten van een overvol aanbod van ontbijt met een vers eitje van de eigen kippen van het hotel. Waar we van de gelegenheid gebruik konden maken om nog even na te praten over de heerlijke dag die we de dag ervoor met zijn allen hebben mogen genieten

Het bezoek aan Ieper voor een stadswandeling is niet meer doorgegaan door het slechte weer.
Maar ons weekend kon niet meer stuk en was voor ieder van ons zeker geslaagd. We hebben dan daar afscheid genomen van elkaar en hopen elkaar weer terug te zien in september met misschien nog nieuwe leden erbij.

Het was aangenaam fijn met z’n allen op weekend te zijn.

Stef