Thema-avond: budgetwijnen.

Verslag 12 december 2019

De geproefde wijnen:

1. Chevalier de Fauvert 2018


Druivensoort: chardonnay.
Streek: Languedoc.

Kleur: lichtgeel
Aroma: citrus, tropisch fruit.

Foodpairing: pasta, vegetarische gerechten, gevogelte, magere vis.

2. Cimarosa Sauvignon Blanc Reserva Privada Chili 2018


Druivensoort: sauvignon blanc.
Streek: Valle Central, Chili

Kleur: lichtgeel bijna wit.
Aroma: citrus, tropisch fruit.

Foodpairing: Schelpdieren, vegetarische gerechten, jonge kazen.

3. Cimarosa Chenin Blanc 2018


Druivensoort: chenin blanc.
Streek: Western Kaap, Zuid-Afrika.

Kleur: lichtgeel.
Aroma: Pompelmoes, peer, vers gemaaid gras, groene paprika.

Foodpairing: magere vis, schelpdieren, milde en zachte kazen, salade.

4. Corte Aurelio 2018

Druivensoort: grillo.
Streek: Sicilië, Italië.

Kleur: lichtgeel.
Aroma: rozen, sinaasappel, mandarijn, kruidnagel.

Foodpairing: vis- of roomsoep, groentesoep, garnalen, pasta alla carbonara, verse kaas, mozzarella, paella, omelet, bouillabaisse, schelpdieren, vegetarische gerechten.

5. Costiéres de Nîmes 2018


Druivensoort
: grenache, syrah en cinsault.
Streek: Languedoc, Frankrijk.

Kleur: lichtroze.
Aroma: rode bessen, frambozen.

Foodpairing: kip, zalm, varkensvlees, gevogelte, schelpdieren.

6. Pinot Grigio Delle Venezie 2018


Druivensoort: pinot grigio.
Streek: Veneto, Italië.

Kleur: lichtroze.
Aroma: framboos.

Foodpairing: lichte gerechten, vegetarische schotels, schelpdieren, gevogelte.

7. Monbazillac Reserve White 2018


Druivensoort: sémillon, sauvignon blanc, muscadelle.
Streek: Bergerac, Frankrijk.

Kleur: strogeel.
Aroma: muscat druif, abrikoos, ananas, perzik.

Foodpairing: als aperitief, foie gras, desserts.