Clubfeest 2012

Verslag 23 februari 2013

Als nieuweling heb ik al onmiddellijk de loodzware taak op mij genomen een klein woordje te schrijven over het geslaagd etentje met daarbij, jawel,  zeer lekkere wijnen.

Het aperitief werd mooi ingezet met een Cava ‘La perla de Santa Monica’, waarvan dat ik persoonlijk twijfelde of het een champagne was,  maar dus tot mijn verbazing een cava betrof.  Daarbij werden smaakvolle hapjes gepresenteerd zoals wrap besmeerd met boursin en Gandha-ham,  een komkommer-ei ensemble en warme assortiment van kleine hapjes.

Aan de mooi gedekte grote tafel werd het voorgerecht ingezet met een prachtige verse ‘Meerval’ die met de frisse Riesling ‘Edouard Leiber – 2011’  van de Elzas , een mooie combinate gaf.  

Ook de bisque met de bijhorende garnalen was ongelooflijk op smaak, met een goed getrokken en verse bouillon (dit kan een vissers-dochter weten!) .

Het hoofdgerecht : confit de Canard afgewerkt met witlof, wortelpuree, de bruine saus en daarbij een mooie diep donkerrode Haut  Medoc ‘ Château Lagrave-Cissan – 2009’ geschonken.  Die de samenhang van het geheel weer helemaal tot zijn recht bracht.

Het ultieme moment voor mij persoonlijk wel was bij het kaasbordje: zeer goed gekozen kazen, en perfect voldoende van portie,  de wijn die erbij geschonken werd. Een corbières  ‘ Chateau de Luc – 2010’ .  Een ongelooflijke smaak vol van geur en afronding,  ja, ben helemaal fan!

Ook complimenten voor de chef voor de lekkere keuken met op het einde nog een mooie buffet van desserts, die één voor één ook weer in orde waren.   De uitleg en de geschiedenis (woordje uitleg) kon ik zeer appreciëren en was een mooie aanvulling op het concept van deze avond.

Dank aan Mario om mij mee te nemen en jullie hebben er een lid bij!

Wendy Smets