Verslag 12 november 2011
Vanaf 19u30 waren de 34 ingeschrevenen(leden en genodigden van leden) welkom in de feestzaal van ‘De Geesten’ te Ekeren.
Iedereen kreeg een heerlijke Cava – ‘ Cava Brut- Santa Monica- Seleccion especial’ – en drie verschillende hapjes:
– Bladerdeegwafeltje gevuld met zalm en zure room.
– Krielaardappeltje met garnaal en roomkaas met dille.
– Rogge verdommeke driehoekje met wildpastei en uienconfijt.
Het voorgerecht een pompoensoep met een lichte sinaasappeltoets viel bij iedereen in de smaak.
Het tussengerecht, een gegratineerd visschaaltje met zalm, Sint-Jacobsvruchten en garnaaltjes, mocht er ook zijn. Hierbij werd een ‘ Bordeaux Elise’ van 2010 geserveerd.
Het hoofdgerecht bestond uit eendenborstfilet op het vel gebakken. Het gebakken witloof, de boschampignons en de aardappelgratin pasten hier goed bij. Hier werd een Bordeauxwijn bij geserveerd ‘ St. Emillion Grand Cru- Château Condat’ van 2007.
Er volgde nog een kaasbordje met 3 kazen:
– Camembert Rustique: Een witte zachte kaas met een zeer zachte smaak,
– Père Joseph: een volle ietwat hardere kaas met een gele kleur
– Chaumes: heeft een diepe rijpe smaak .
Deze kazen werden geserveerd met een Rhone wijn ‘ Côtes du Luberon- Grand Marrenon’ van 2009.
Als dessert kwam er een bladerdeegtaartje met marsepein en appeltjes. Daarna volgde er nog koffie of thee.
Hierbij mogen wij onze kok Jean-Pierre niet vergeten die samen met Luc al om 7u bezig waren om eerst alles dagvers aan te kopen. Om 13u kwamen Jacques en Chris, en iets later Kurt, Jean-Pierre en Luc vervoegen om gans het menu klaar te maken. Om 15u kwamen Mark en Viviane om de zaal klaar te zetten. Ook de twee meisjes die net zoals vorig jaar opdienden, afruimden en de afwas deden, mogen we niet vergeten.
Luc De Colvenaer