Verslag 20 februari 2020
De geproefde wijnen:
1. Il grillo di Santo Tresa 2017 – Spumante bio brut
Druivensoort: 100% grillo.
Kleur: bleek strogeel.
Aroma: wilde lentebloemen, nectarine, witte perzik, citrus, gebrande noten.
Foodparing: antipasti, visgerechten, schaaldieren.
2. Crudo Catarratto Zibibbo Organic 2018
Druivensoort: catarrato, zibibbo.
Kleur: strogeel met lichtgroene reflecties.
Aroma: mango, ananas, papaja en limoen.
Vlierbloesem en oranjebloesem.
Fruitig, elegante zuren.
Foodpairing: rauwe visgerechten, schelp- en schaaldieren, wit vlees en Aziatische keuken.
3. Anthilia Donnafugata 2018
Druivensoort: catarrato, ansonica.
Kleur: strogeel.
Aroma: wilde bloemen, appel, perzik, citrus.
Mediterrane kruiden.
Fruitig met milde zuren.
Foodpairing: Tomaat en basilicum bruschetta, pasta met zeevruchten, vis. Probeer ook met Cesarsalade.
4. Tornatore Etna Bianco 2018
Druivensoort: Carricante.
Kleur: licht strogeel met groene reflecties.
Aroma: grapefruit, perzik, kruiden.
Mineraal met aangename zuren.
Foodpairing: hoofdgerechten met vis. Vegetarische gerechten.
5. Baglio Di Pianetto Ginolfo 2015
Druivensoort: viognier.
Kleur: goudgeel.
Aroma: mango, peer, perzik, abrikoos, ananas, kweepeer. Lentebloemen violet, iris, acacia. Musk en specerijen. Noten zoals hazelnoten en amandelen.
Een elegant mondgevoel, zacht, harmonieus met een medium-body.
Foodpairing: Uitstekend te combineren met groene asperges en Japanse sushi-hapjes. Probeer de wijn ook eens met oesters, zoetwatervis, garnalen, geitenkaasje.
De wijnen 2 en 5 vielen het best in de smaak bij de leden.