Wijnregio Italië: Sicilië – witte wijnen

Verslag 20 februari 2020

De geproefde wijnen:

1. Il grillo di Santo Tresa 2017 – Spumante bio brut


Druivensoort: 100% grillo.

Kleur: bleek strogeel.
Aroma: wilde lentebloemen, nectarine, witte perzik, citrus, gebrande noten.

Foodparing: antipasti, visgerechten, schaaldieren.

2. Crudo Catarratto Zibibbo Organic 2018


Druivensoort: catarrato, zibibbo.

Kleur: strogeel met lichtgroene reflecties.
Aroma: mango, ananas, papaja en limoen.
Vlierbloesem en oranjebloesem.

Fruitig, elegante zuren.

Foodpairing: rauwe visgerechten, schelp- en schaaldieren, wit vlees en Aziatische keuken.

3. Anthilia Donnafugata 2018


Druivensoort: catarrato, ansonica.

Kleur: strogeel.
Aroma: wilde bloemen, appel, perzik, citrus.
Mediterrane kruiden.

Fruitig met milde zuren.

Foodpairing: Tomaat en basilicum bruschetta, pasta met zeevruchten, vis. Probeer ook met Cesarsalade.

4. Tornatore Etna Bianco 2018


Druivensoort: Carricante.

Kleur: licht strogeel met groene reflecties.
Aroma: grapefruit, perzik, kruiden.

Mineraal met aangename zuren.

Foodpairing: hoofdgerechten met vis. Vegetarische gerechten.

5. Baglio Di Pianetto Ginolfo 2015

Druivensoort: viognier.

Kleur: goudgeel.
Aroma: mango, peer, perzik, abrikoos, ananas, kweepeer. Lentebloemen violet, iris, acacia. Musk en specerijen. Noten zoals hazelnoten en amandelen.

Een elegant mondgevoel, zacht, harmonieus met een medium-body.

Foodpairing: Uitstekend te combineren met groene asperges en Japanse sushi-hapjes. Probeer de wijn ook eens met oesters, zoetwatervis, garnalen, geitenkaasje.

De wijnen 2 en 5 vielen het best in de smaak bij de leden.