Wijnland Argentinië

Verslag 19 oktober 2017

Deze avond was er weer eentje om op en top van te genieten.
Wij hebben kennis kunnen maken met het enorm boeiende wijnland Argentinie, waar men verschillende druivensoorten teelt.

Deze zijn o.a. Pedro xumenez – Torrontes Risjano – Moscatel de Alejandria – Bonarda – Malbec en Tannat.

Dit land beschikt ook over verscheidene wijnregio’s:
– de noordelijke regio’s: Salta, Catamarca, Tucuvan
– de centrale regio’s: La Rioja, San Juan, Mendoza
– Patagonië: Neuquén, Rio Negro .

Naast al deze nuttige info kregen wij ook een inzicht in de geschiedenis van dit mooie wijnland.
Uiteraard konden wij deze avond niet afronden zonder een degustatie  van enkele van deze prachtige wijnen. 
De witte en rode wijnen die wij geproefd hebben werden zoals gewoonlijk vergezeld van uiterst verfijnde hapjes.

Zodoende konden wij nogmaals genieten van uiterst aangename avond en hierbij dank aan ons bestuur voor hun enorme inzet.

Danielle       

De geproefde wijnen

Witte wijnen:

1. Hereford White Wine 2016


Druivensoort: ugni blanc, chenin blanc, tocai friulano.

Kleur: Zeer licht geel groen.
Aroma’s van perzik, ananas en passievruchten. Droge, tintelend frisse smaak. Lange uitwaaierende afdronk met veel frisheid en iets boterigs.

Foodpairing: Kip, kalkoen, salade, pasta en kaas.

2. Finca Las Moras Viognier 2016


Druivensoort: 100% viognier .

Kleur: geel met intens groene tinten.
Aroma’s van orangebloesem, rijpe abrikozen en ananas.
Smaakvol en verfrissend met een perfecte balans. De afdronk blijft lang hangen en is fruitig.

Foodpairing: Als aperitief, met vis, zeevruchten, wit vlees en groentegerechten.

3. Finca Las Moras Pinot Grigio 2017

Druivensoort: 100% pinot gris

Kleur: gele kleur met groene tinten.
Aroma’s van perzik, peren, abrikoos en jasmijn.
Soepel en zacht van smaak met aangename zuren en een klein zoetje. Goede balans en de afdronk is lang en fris.

Foodpairing: Wit vlees, frisse salades, visgerechten en Aziatische gerechten.

Rode wijnen:

4. Finca Las Moras Syrah 2016


Druivensoort: 100% syrah

Kleur: Donkerrood met een paarse gloed.
Aroma’s van rood fruit en kruiden.
Rijke, volle smaak met indrukken van zwarte bessen, pruimen en een typerende kruidigheid. De afdronk is lang, kruidig en schitterend in balans.

Foodpairing: Rood vlees en blauwe kazen.

5. Las Moras Tempranillo Reserva


Druivensoort: 100% tempranillo
15 maanden gelagerd op Franse eiken vaten. Bewaren tot 2021.

Kleur: diep karmijnrood.
Aroma’s van zwarte peper, rood fruit en vanille.
Volle fluweelzachte smaak met ronde tannine en hinten van chocolade, peper en iets rokerig. Lange en zachte afdronk met een fijne structuur.

Foodpairing: Rood vlees, wild en barbecue.

6. Finca Las Moras Syrah 2014 black label


Druivensoort:
100% syrah
12 maand gerijpt op Franse en Amerikaanse eiken vaten.

Kleur: diep donkerrood.
Aroma: Rijp rood fruit, kruiden, chocola.
Rond en zacht van smaak met indrukken van frambozen, bessen, toast en vanille (hout). Lange, volle en fruitige afdronk met vanille nuances.

Foodpairing: Pasta, rood vlees en kaas.