Verslag 15 februari 2018
Deze avond mochten wij kennis maken met het prachtige wijnland Mexico.
Luc de Colvenaer nam de honneurs alleen waar, daar onze beste vriend Luc Verhulst spijtig genoeg afwezig was wegens ziekte.
Na een zeer interessante uitleg over het land en de wijnproductie, mochten wij uiteraard enkele wijnen proeven. Deze degustatie was zeer aangenaam, maar wij hebben natuurlijk de zéér lekkere hapjes van Luc ten zeerste gemist.
Hierbij wil ik nogmaals de heren van ons bestuur hartelijk danken voor hun inzet en het feit van hun enorme kennis in dit domein met ons te willen delen.
Danielle
De geproefde wijnen:
1. Chardonnay 2016
Druivensoort: 100% chardonnay.
Gelagerd op Franse eik.
Kleur: Diep geel.
Aroma van citroen, groene appel en boter.
Foodpairing: aperitief, varkensvlees, gevogelte, witte vis en vegetarische gerechten.
2. Cabernet Sauvignon 2016
Druivensoort: 100% cabernet sauvignon.
Kleur: rosé.
Fruitig aroma met nuances van karamel en rode bessen.
Foodpairing: wit vlees, kip, kalkoen.
3. Zinfandel 2015
Druivensoort: 100% zinfandel.
18 maand gelagerd op Franse eik.
Kleur: donkerrood.
Aroma van rood en zwart fruit met lichte kruidige tonen.
Foodpairing: pasta met rode saus. Mexicaanse licht pikante gerechten.
4. Cabernet Sauvignon 2015
Druivensoort: 100% cabernet sauvignon.
Kleur: donker, paarsrood.
Aroma van kersen en rode bessen.
Foodpairing: Rundsvlees, hertenvlees, pasta en rijpe kazen.
5. Petite Sirah 2015
Druivensoort: 100% petite syrah.
Gelagerd op Franse eik.
Kleur: donkerrood.
Aroma van rijp fruit en hout, veel zwart fruit, cassis, braambes, chocolade, gebrande koffie.
Foodpairing: Gegrild vlees, pasta’s, stoofschotels en half gerijpte kazen.
6. Nebbiolo 2013
Druivensoort: 100% Nebbiolo.
14 maanden gelagerd op Franse eik.
Kleur: robijnrood.
Aroma van bramen, pruimen, zoethout.
Zachte tannines, lange afdronk.
Foodpairing: Rood vlees, wild en harde kazen.